LTO3




LTO3 bestaat uit 3 werkzame stoffen, die synergetisch werken                                                                          

L-Theanine


L-theanine (γ-glutamylethylamide, 5-N-ethylglutamine) is een wateroplosbaar, op glutamine gelijkend aminozuur dat voorkomt in de bladeren van thee (Camellia sinensis) en thee zijn karakteristieke smaak geeft. Het zit meer in groene thee dan in zwarte thee. Het unieke aminozuur behoort niet tot de essentiële aminozuren, noch tot de niet-essentiële aminozuren en wordt niet in lichaamseiwitten ingebouwd. Theanine wordt na inname snel opgenomen en het dringt door de bloedhersenbarrière heen en heeft meestal al binnen 30 minuten een (dosisafhankelijk) effect.

Theanine beïnvloedt verschillende neurotransmittersystemen in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat).L-Theanine verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonineniveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid.
In tegenstelling tot caffeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn.

Sementis (bevat o.a. oceanisch DNA, polynucleotide, Omega-3 EPA & DHA, arginine, fosfolipide, selenium, zink, vitamine C)
Omega-3 DHA Poeder-NG
Omega-3 DHA Poeder-NG is een extract van visolie uit de ecovriendelijke visserij. De niveaus van vervuilende bestanddelen voldoen aan de hoge criteria van de volgende organisaties: 
 
- EC (Europese Commissie)
- NFSA (Norwegian Food Safety Authority)
- GOED Omega-3 (Global Organisation for EPA and DHA Omega-3)
 
De gebruikte visolie voldoet aan de zuiverheidseisen of overstijgt die zelfs. 
 
Er wordt een microcapsuleringsproces gebruikt om alle EPA [eicosapentaeenzuur] en DHA [docosahexaeenzuur] vast te houden. Deze microcapsules worden gemaakt van een fijn poeder dat de mogelijkheid biedt om baat te hebben bij alle voordelen van de EPA en DHA in visolie.

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding.

EPA en DHA staan bekend als visvetzuren maar kunnen ook uit andere voedingsmiddelen gehaald worden. EPA en DHA zitten vooral in vis en in schaal- en schelpdieren. De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Witte (magere) vis bevat ook visvetzuren, maar minder dan de vette vissoorten. Vissen kunnen EPA en DHA niet zelf maken, maar halen die weer uit algen. Tegenwoordig kan EPA en DHA ook direct uit algen gehaald worden. 
Het lichaam maakt zelf EPA en DHA aan uit ALA. Dit levert slechts een kleine hoeveelheid EPA en DHA op.

Omega 3-vetzuren hebben een veelzijdige werking; ze zijn in alle lichaamscellen aanwezig en hebben invloed op het functioneren van de cel en het weefsel waar ze deel van uitmaken.

1. Omega 3-vetzuren (voornamelijk DHA) worden ingebouwd in fosfolipiden en sfingolipiden in het celmembraan waardoor de structuur (vloeibaarheid, dikte, vervormbaarheid) en functie van het celmembraan verandert. Het DHA-gehalte verschilt per weefsel en orgaan en is het hoogst in hersenen en ogen.

2. Omega 3-vetzuren (vooral EPA) spelen een rol in de eicosanoïdenstofwisseling en ondersteunen op die manier een goede balans in de werking van het immuunsysteem. De verhouding tussen de verschillende vetzuren in de membranen (DHA, EPA, alfalinoleenzuur, arachidonzuur) heeft invloed op een evenwichtige immuunrespons. Hierbij is een goede verhouding tussen de inname van omega 6- en omega 3-vetzuren via voeding en supplementen van groot belang.

3. Omega 3-vetzuren reguleren moleculen of enzymen die zorgen voor het doorgeven van signalen binnen de cel. Omega 3-vetzuren beïnvloeden de genexpressie in de cel(kern) en hebben onder meer effect op de glucose- en vetstofwisseling.


DHA is nodig voor een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen. Het slikken van omega 3-vetzuren helpt mogelijk bij slecht leergedrag, depressiviteit en dementie, maar onderzoeksresultaten zijn tegenstrijdig. Er is echter tot op heden onvoldoende bewijs dat het slikken van omega 3-vetzuren positieve effecten heeft op gedragsstoornissen zoals hyperactiviteit (ADHD).

 

Scullcap

Scutellaria lateriflora is een plant uit de lipbloemenfamilie afkomstig uit Noord-Amerika. Deze plant wordt ongeveer 50 cm hoog en wordt aangetroffen langs waterkanten en in moerasbos.



Het behoort tot de glidkruiden. Glidkruid is van oorsprong aanwezig in Siberië, China en Noord-Amerika. Glidkruid behoort tot de 50 meest gebruikte geneesplanten in de Chinese geneeskunde. Glidkruid is sinds lange tijd onder de mensheid bekend als geneeskruid. Het is een antiallergeen, werkt ontstekingsremmend en heeft antibacteriële eigenschappen.
Glidkruid bevat Woginine en oroxyline A, die ontstekingen in hersencellen voorkomen. Hierdoor wordt aan glidkruid een (niet bewezen) neuroprotectieve of hersencelbeschermende werking toegeschreven.

 


Sommige zorgverzekeraars vergoeden LTO3 als het is afgeleverd via de apotheek. Wij kunnen het niet voor u rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Het beste kan bij de eigen verzekering nagevraagd worden of de LTO3 vergoed wordt.
De ZI-nummers zijn voor:
- LTO3 regulier: 15855015
- LTO3 no taste: 15855023   
 

Weergave:
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via info@mijnapotheek.nl of 0416-313777 (enkel van 9-11 uur en van 14 tot 16 uur).