Beltane Kip tandoori kruiden bio
Bio mix voor kip tandoori
Ingredienten
Mix 1: zeezout, knoflook*, koriander*, hoornklaver*, ui*, rode biet*, paprika*, komijn*, gember*, peper*, chilipeper*, foelie*, kaneel*, voedingszuur: citroenzuur, kardemom, laurier*, antiklontermiddel: kiezelzuur, kruidnagel
Mix 2: zeezout, rijstmeel, rietsuiker*, aardappelzetmeel*, wortel, MOSTERDmeel*, paprika*, SELDERIJ*, peterselie*, koriander*, basilicum*, hoornklaver*, komijn*, kurkuma*, zonnebloemolie*, antiklontermiddel*, kiezelzuur*
*van gecontroleerde biologische teelt
Kan soja bevatten
*van gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
947 kJ / 225 kcal |
Vet |
3,8 gram |
- waarvan verzadigde vetzuren |
0,5 gram |
Koolhydraten |
34,4 gram |
- waarvan suikers |
21,5 gram |
Vezels |
8,2 gram |
Eiwitten |
8 gram |
Zout |
33,6 gram |
Ingredienten
Bereidingswijze:
1. Snijd de groente in grote stukken, doe ze in een ingevette ovenschaal en meng er kruidenmix 2 (grote zakje) doorheen. Voeg 50ml water aan het kookvocht toe.
2. Haal het vel van de kippenpoten en maak 4 tot 5 dwarse inkepingen in het vlees (zie afbeelding). Meng kruidenmix 1 (kleine zakje) met 2 eetlepels olie en breng dit mengsel met een kwastje aan op de kippenpoten. Leg de kippenpoten op de groente en bak ze circa 1 uur in een voorverwarmde oven bij 220 °C boven- en onderwarmte.
Fabrikant:
Beltane Naturkost GmbH
Adolf-Kolping-Straße 36
D-86381 Krumbach
Duitsland